Kulturminneprosjektet

Slik ble det etter fullført prosjekt. Nytt tak og det gamle råtne gulvet oppå småfefjøset er erstattet med solide planker. Og vi laget nye rugeplasser til linerlene som ellers likte godt den gamle taktroen.


Muldalgårdene står på Riksantikvarens liste over verneverdige bygninger, og fikk i år (2021) bevilget støtte fra Kulturminnefondet til må restaurere den gamle grindløa. Prosjektet ble utarbeidet med bistand fra Storfjordens Venner, og fikk bevilget 50% støtte, –  400 000 kr. Nå er tømrerne i gang, far og sønn Holtleite, og det skjer store ting!

 

 

 

 

 

 


Løa fikk hard medfart av nyttårsorkanen i 1992, og ble aldri ført tilbake til opprinnelig standard. En stor del ut mot fjorden, som også inneholdt en tømmerkasse til stall, ble ikke gjenoppbygd. Vi fikk godkjenning nå til å bygge den opp igjen, men fant at det ble et for omfattende og kostbart prosjekt.

 

 

 

 

 

Nå skifter vi ut det råtne gulvet både i underetasjen og i øvre nivå, reparerer deler av veggene, og ført og fremst skifter ut taket. Inntil nå kunne vi bare bruke noen små områder, dette blir som en ny låve! God plass og tett tak. I det gamle småfefjøset var det 1/2 m steinhard «talle» på gulvet, gammal møkk forsteinet av urinsalter. Litt av en jobb å få ut, men nå ble det ståhøyde. Kjekk vedbod og lager.

 

 

 

 

Se omtalen Storfjordnytt laget på grunnlag av pressemeldingen til Kulturminnefondet (hadde jeg blitt kontaktet ville jeg fått med en klar takk til Asgeir Kvernberg og Storfjordens Venner!).

Skrevet av

Ola Myklebost

Vokste opp på Eiksmarka og Haslum i Bærum, bodde 30 år på Trollåsen i Oppegård, bor nå på Nordnes i Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.